Praktijk

Hoogbegaafd: passend onderwijs Levelwerk

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 16 september 2010

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218010910/embedded/stijn-mvdz_l24_hoogbegaafd_passendonde" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Op OBS Molenakker in Weert wordt passend onderwijs aangeboden aan (hoog)begaafde leerlingen. Tijdens de lesactiviteit kunnen deze leerlingen zelfstandig aan de slag gaan met compacten en verrijken. Leerlingen werken met een eigen leermap waarin opdrachten vanuit een ruim aanbod worden gegeven. Dit gebeurt aan de hand van de materialen van Levelwerk.

Levelwerk
Levelwerk staat los van andere methodes. De verrijkingslijn biedt een totaalaanbod van verrijkende activiteiten op het gebied van taal/lezen en rekenen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om met zelf gekozen onderwerpen aan de slag te gaan. Doel van deze werkwijze is tweeleding: aansluiten bij de motivatie van de leerling en het oefenen van metacognitieve, sociaal-emotionele en creatieve vaardigheden.

Video
Martine Creemers legt in de video uit hoe Levelwerk in zijn werk gaat en hoe het is geïmplementeerd in de school.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd