Praktijk

Humanistisch vormingsonderwijs (HVO)

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 02 februari 2012

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217977996/embedded/humanistisch-vormingsonderwijs-hvo" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO) is een levensbeschouwelijk vak dat op ongeveer eenderde van de openbare en algemeen bijzondere basisscholen in Nederland binnen schooltijd als keuzevak wordt aangeboden. Het gaat meestal om drie kwartier per week per groep.

Tijdens deze lessen, die door een vakdocent HVO worden verzorgd, leren kinderen een eigen waardebesef en een persoonlijk levensbeschouwelijk kompas ontwikkelen. Op een kritische en creatieve manier leren ze omgaan met vragen over normen, waarden en levensbeschouwing. De lessen zijn alleen bedoeld voor de leerlingen die zich hiervoor opgeven. De docenten die de HVO-lessen geven, zijn hiervoor speciaal opgeleid.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd