praktijk

Koningsspelen op een mytylschool

lerarenredactie | bijgewerkt op 30 juni 2016

  • PO
  • SO
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest met als doel kinderen te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om samen te ontbijten en bewegen. Ook Mytylschool Eindhoven doet mee. Ze maken hiervoor gebruik van het KoningsspelenPakket. Dit pakket hebben ze zelf aangepast aan hun eigen doelgroep: kinderen met een lichamelijke handicap of beperking.
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217981897/embedded/koningsspelen-op-een-mytylschool" frameborder="0" allowscreen></iframe>

De Koningsspelen zijn een belangrijk onderdeel van Koningsdag omdat Koning Willem-Alexander het sporten van de jeugd actief wil stimuleren. Sporten is immers erg belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Ook op Mytylschool Eindhoven, een school voor kinderen met een lichamelijke handicap, wordt er flink bewogen. Zij maken hiervoor gebruik van het KoningsspelenPakket, dat ze zelf aangepast hebben aan hun eigen doelgroep: kinderen met een lichamelijke handicap of beperking. In de video zie je hoe ze dat gedaan hebben. Hieronder staan twee voorbeelden van hoe de spelkaarten zijn aangepast.

Afbeelding 1: Spelkaart die in samenwerking met de makers van het Koningsspelenpakket aangepast is aan de doelgroep van de mytylschool Eindhoven.

Afbeelding 2: Een spel wat speciaal door de makers van het Koningsspelenpakket gemaakt is voor kinderen in het ziekenhuis. Zo kunnen zij de Koningsspelen op hun eigen manier beleven.

Sudoku

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd