Praktijk

Leraren leren digitale vaardigheden

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 31 maart 2014

  • VO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217984829/embedded/leraren-leren-digitale-vaardigheden" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Bij Mavo aan Zee hebben alle leerlingen een eigen laptop. De leraren zetten bestaande digitale content in en creeëren zelf ook nieuw lesmateriaal.

De leraren leren goed met de laptop overweg gaan en leren welke programma’s en applicaties zij kunnen inzetten. Twee leraren (‘schoolprofielbeheerders’) zijn extra geschoold op ict-gebied. Zij begeleiden hun collega’s in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Elke woensdagmiddag zijn er zogenaamde FleX-IT bijeenkomsten waarin zij vaksecties bij toerbeurt trainen. En waarbij zij ook nauw overleggen met afgevaardigden van alle secties, de ‘FleX-IT-ambassadeurs’. Deze FleX-IT-ambassadeurs zorgen er op hun beurt weer voor dat hun sectie goed op de hoogte is.

In deze video wordt het bovengenoemde proces in beeld gebracht en volgen we een leraar die het geleerde in praktijk brengt.

Reacties (0) en waardering (3 van 5 op basis van 169 stemmen)

Totale waardering artikel:
(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als u uw emailadres invult kunnen wij reageren op uw reactie. Het emailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer

Gerelateerd