Praktijk

Omgaan met mobieltjes in de klas

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 26 oktober 2012

  • VO
  • MBO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217990276/embedded/mobieltjes-in-de-klas" frameborder="0" allowscreen></iframe>

De NTR zond een docudrama uit, waarin Peter Hoefnagels de rol speelde van docent Nederlands en mentor aan het VMBO. De zesdelige serie verkende hoe ver je kunt gaan om leerlingen te raken en te inspireren. Hoe ga je om met lastige pubers? Hoe maak je moeilijke onderwerpen bespreekbaar? Hoe houd je de aandacht van de leerlingen vast?

Hoefnagels zoekt grenzen op. Hij daagt de leerlingen uit en is uitgesproken in zijn aanpak. De ene leerling loopt met hem weg, de andere leerling zit liever achterin zijn klas. In de docentenkamer is zijn manier van lesgeven geregeld voer voor discussie.

Aflevering 6: mobieltjes in de klas
Hoefnagels neemt het mobieltje van een leerling in beslag omdat zij tijdens de les zat te smsen. De leerling gaat met Hoefnagels in discussie. Hoe zou u reageren in deze situatie?

Reacties (0) en waardering (3 van 5 op basis van 120 stemmen)

Totale waardering artikel:
(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als u uw emailadres invult kunnen wij reageren op uw reactie. Het emailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in deĀ Disclaimer

Gerelateerd