Ondernemen doe je zo

lerarenredactie | bijgewerkt op 06 maart 2014

Het programma ‘Ondernemen doe je zo!’ geeft vmbo-leerlingen in acht bijeenkomsten een realistisch beeld van de dagelijkse praktijk van het ondernemen. Hard nodig, aangezien veel jongeren niet weten dat ondernemen in de praktijk soms betekent dat je je vrije tijd moet opgeven, dat startende ondernemers vaak minder verdienen dan het minimumloon en dat het runnen van een eigen zaak een grote verantwoordelijkheid is.

Tijdens het programma maken de jongeren kennis met theorie en praktijk. Ze krijgen workshops in de klas over ondernemerschap, interviewen een ondernemer bij en in de buurt, maken een bedrijfsanalyse en stellen een verbeterplan op. De leerlingen presenteren hun bevindingen tijdens een feestelijke slotbijeenkomst. Coaches uit het bedrijfsleven en zelfstandige ondernemers begeleiden de leerlingen tijdens het programma.

Eén van de deelnemende scholen dit jaar is Visio Onderwijs Amsterdam, een school voor cluster 1-onderwijs. In deze video volgen we een groep van Visio tijdens werkzaamheden voor ‘Ondernemen doe je zo!’.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.