Praktijk

Onderzoekende leraar

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 20 januari 2009

  • VO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218143899/embedded/onderzoekende-leraar" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Steeds meer scholen en leraren hebben interesse in onderzoek doen. Er worden symposia over dit onderwerp gehouden en er worden veel artikelen en boeken geschreven over onderzoek doen. Onderzoek doen wordt gezien als een goede methode voor leraren en scholen om zich te ontwikkelen en te verbeteren. Door het eigen handelen in het onderwijs onderzoekend en kritisch onder de loep te nemen kan een leraar zijn eigen onderwijs verbeteren. Ook de vaardigheid van onderzoek doen is een belangrijke aanwinst voor docenten.

In deze video wordt ingegaan op hoe leraren zelf onderzoek kunnen uitvoeren, uit welke stappen een onderzoek bestaat en wat de ervaring was van Riny van Sundert en Jeannet Badr met hun onderzoek naar het leerplein op het Raayland College.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Martin | 17-09-2014
Reactie Waar komen leerlingen het best tot hun recht? Naar mijn bescheiden mening kan dit geen onderzoeksvraag zijn. Ik ben benieuwd naar de enquetevragen.
Schrijver Koen7 | 08-12-2011
Reactie Een erg interessant filmpje. Vind het prettig om naar te kijken en luisteren omdat het niet op een te ''formele'' manier wordt gebracht. De stappen worden duidelijk toegelicht.

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd