praktijk

Professionaliseren doe je samen

lerarenredactie | 13 juli 2017

  • MBO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/225365838/embedded/professionaliseren-doe-je-samen" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Als professionals onder elkaar zijn docenten van het Horizon College in Alkmaar en Hoorn actief bezig om hun lessen te verbeteren. Dit doen ze door middel van lesopnames, lesbezoeken en lesson study.

De medewerkers van de sector Gezondheidszorg besloten geen cursus in te kopen of trainers uit te nodigen, de leraren wilden zelf hun professionaliseringstraject ontwikkelen. ‘Dieper doorleven van wat je zou willen leren’ is hun overtuiging. Bovendien: het leren en ontwikkelen van onderwijs is core business!

Samen met collega’s die een mastertraject hebben afgerond, is men tot een traject gekomen waarin gebruik wordt gemaakt van Iris Connect. Dit platform helpt bij het vastleggen van lessen, het delen van fragmenten en het geven of ontvangen van feedback. Je kunt bijvoorbeeld zelf feedbackinstrumenten maken. Ook kun je binnen het platform eenvoudig kleinere groepen starten om met een aantal collega’s doelgericht aan de slag te gaan, zoals met een lesson study.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Frouke Visser | 14-07-2017
Reactie Heldere uiteenzetting van jullie professionaliseringstraject. Zouden meer teams moeten doen!

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd