praktijk

Taalontwikkelingsstoornis (TOS)

lerarenredactie | bijgewerkt op 07 juli 2017

  • VO
  • SO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/224515476/embedded/voortgezet-passend-onderwijs-kentalis-arnhem" frameborder="0" allowscreen></iframe>

In het kader van passend onderwijs is Kentalis, speciaal onderwijs cluster 2, samen met de reguliere vmbo-school Maarten van Rossem in Arnhem een intensieve samenwerking aangegaan.

Kentalis college, locatie vso de Stijgbeugel en vmbo Maarten van Rossem, beiden in Arnhem, zijn een intensieve samenwerking aangegaan om leerlingen de kans te bieden zich beter te ontwikkelen en hen daarmee zoveel mogelijk voor te bereiden op de reguliere setting na het speciaal onderwijstraject. Het is een mooie tussenvorm/-stap. 

De aanleiding daarvoor is onder andere onderzoek bij oud-leerlingen die aangaven dat de overstap naar vervolgonderwijs (mbo) of werk vaak te groot was en ze niet voldoende voorbereid waren op de vaardigheden en houding die daar gevraagd werden.

Op basis van individuele behoeften proberen beide scholen samen een weg uit te stippelen naar een optimale aansluiting voor iedere leerling.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd