praktijk

Technieklessen monitoren in het po

lerarenredactie | bijgewerkt op 03 oktober 2013

  • PO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218124282/embedded/technieklessen-monitoren-in-het-po" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Cindy Raaijmakers heeft een speciale app laten ontwikkelen om de voortgang van de leerling te monitoren. Is hij geconcentreerd? Stelt hij vragen? Op al die aspecten kunt u een leerling beoordelen terwijl u met een iPad door de klas loopt. Cindy vertelt hoe tijdbesparend het is, doordat de leerlingen direct, ter plekke, gemonitord en beoordeeld worden.

Ook heeft Cindy veel lesmateriaal ontwikkeld wat voor leerlingen direct toepasbaar is. Denk aan de placemats die leerlingen helpt om stapsgewijs hun ideeën op papier te zetten. “De placemat voorkomt dat leerlingen zonder goed na te denken gelijk aan de slag gaan. Het helpt ze om eerst eens goed na te denken over wat ze gaan ontwikkelen.”

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Ellie van Dinther | 25-01-2015
Reactie De app lijkt me een interessant leerlingvolgmiddel. Is de app beschikbaar voor derden?
Schrijver G. Bosmans (technator) | 19-02-2014
Reactie Schitterend. Het lijkt mij ook zeer bruikbaar in het voortgezet onderwijs. Met name bij het vak Onderzoek en Ontwerpen binnen het technasium.

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd