Praktijk

Themales Amnesty International

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 13 november 2009

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218145951/embedded/themales-amnesty-international" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verzorgt themalessen in het primair en voortgezet onderwijs. Het directe contact met maatschappelijke organisaties, maar ook culturele verenigingen en onderdelen van de overheid, kan erg interessant zijn voor leerlingen. Op de Lorentzschool in Leiden volgen de leerlingen een een themales over kinderrechten en straatkinderen.

Tijdens deze les wordt er gebruik gemaakt van een interactieve lesvorm waarbij de inbreng van de leerling centraal staat. De gastleraren verzorgen een informatieve inleiding over Amnesty International en behandelen vervolgens één onderwerp meer specifiek, bijvoorbeeld straatkinderen. Veelal aan de hand van stellingen wordt een discussie gestart. Doel van deze lessen is de bewustwording van maatschappelijke thema’s buiten de directe belevingswereld van de leerling. De leerling wordt gedwongen zelf na te denken over de aangedragen thema’s en leert zijn mening te vormen en te verwoorden.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd