Praktijk

Tikspel

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 12 juli 2011

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218145977/embedded/tikspel" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Op De Prinsenhof, school voor speciaal basisonderwijs, wordt er niet alleen bewogen in de gymzaal, maar ook veel op het schoolplein. En niet alleen in de uren die bestemd zijn voor bewegingsonderwijs, maar ook in de pauzes, voor en na school. In deze video wordt een opbouw van het Tikspelen geïntroduceerd en gespeeld. Te zien is hoe tikspel kan worden opgebouwd door het spel op zes verschillende manieren aan te bieden: van eenvoudig naar steeds meer uitdagend.

Kleuren gebruiken

De instructies worden gegeven door Robin ter Maat (coördinator pleinspelen) en de kleuren corresponderen met de kleuren zoals die in de methode Beweeg Wijs zijn opgenomen. De verschillende kleuren verwijzen naar de moeilijkheidsgraad op sociaal-emotioneel gebied; in een blauw vak werk je bijvoorbeeld individueel en naast elkaar, in een oranje vak moet je al wat meer samen doen en in een rood vak speel je in een team tegen een ander team. In dit filmpje is te zien hoe de kleuren gebruikt worden op de Prinsenhof. Bekijk ook de circusspelen en de sportspelen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd