praktijk

Virtual reality in de klas

Kennisnet | bijgewerkt op 04 april 2016

  • PO
  • VO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218125865/embedded/virtual-reality-in-de-klas" frameborder="0" allowscreen></iframe>

VR bril

Virtual reality is een techniek waarmee zintuigen op een nieuwe manier worden aangesproken. Je kunt dankzij virtuele werelden onbereikbare plekken bezoeken en unieke ervaringen creëren. Bovendien is VR met de komst van goedkope brillen toegankelijk geworden voor iedereen met een smartphone.

Om docenten te laten onderzoeken welke rol virtual reality daadwerkelijk kan spelen in het onderwijs, maakte Kennisnet een gratis les over virtual reality (VR). Remco Pijpers van Kennisnet: “Scholen kunnen onze les gebruiken om leerlingen nu al te betrekken. Bovendien maakt de les leerlingen mediawijs, omdat ze ermee reflecteren op nieuwe technologieën.”

Irene van Meel, docent op het Munnikenheide College in Etten-Leur, probeerde deze les uit met haar klas en is erg enthousiast: “Door VR merk ik dat de leerlingen enthousiaster zijn, en hierdoor wordt het leerrendement hoger.”

Je kunt de les – die bestaat uit een docentenhandleiding en een werkblad – downloaden onderaan dit artikel.

Lees ook het artikel ‘6 dingen die je moet weten over virtual reality‘ op Kennisnet.nl.

Bijlagen

Kennisnet
Kennisnet

Laat ict werken voor het onderwijs.

kennisnet.nl
Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Peter | 27-03-2017
Reactie Wij merkten dat het onhandig was om zoveel verschillende apps te moeten downloaden. Inmiddels zijn we overgestapt naar www.vrindeles.nl. Erg handig!
Schrijver Twan | 04-02-2017
Reactie Het is een leuke technologie en ik die er op school onderzoek naar, en ze zeggen wel allemaal leuk dat het vet gaaf is, maar al die meningen die in dit filmpje worden gegeven zijn niet gebasseerd op feiten. Niemand weet of je stof beter onthoudt en er is nog geen enkele fatsoenlijke onderwijsapp voor zoals je ook in het filmpje kunt zien. Een kind zou op dit moment helemaal niets leren van het gebruiK Of een VR-bril in het onderwijs compleet nutteloos is of het dat het wel werkt is maar de vraag.
Schrijver Marcel Starmans | 05-04-2016
Reactie Mooie 1ste toepassingen van VR in het onderwijs

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.