praktijk

Woordenschat toetsen

lerarenredactie | bijgewerkt op 02 april 2012

  • PO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218126953/embedded/woordenschat-toetsen" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Elke school toetst de woordenschatkennis van de leerlingen. Vaak gebeurt dit met toetsen van Cito. Cito biedt woordenschattoetsen aan voor groep 3 t/m 8. Deze maken deel uit van het  Leerling- en onderwijsvolgsysteem (LOVS). Met het LOVS wordt de eigen ontwikkeling van de leerling zichtbaar, per schooljaar, maar ook over meerdere jaren. Daarnaast kunnen analyses per groep berekend worden.
Er gaat een lang traject aan de ontwikkeling van deze toetsen vooraf. Saskia van Berkel, toetsdeskundige taal bij Cito, vertelt hoe dit gebeurt en hoe resultaten geïnterpreteerd kunnen worden. De Willemschool in Hengelo vertelt over het digitaal toetsen van de woordenschat.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver rumeysa | 12-01-2016
Reactie Ik wil begrijpend lezen leren en rekenen en woordenschat cito kan dat????????????
Schrijver Sanne | 30-06-2013
Reactie Een toets is normaliter om te toetsen of ze het geleerde machtig zijn. De woorden die in de woordenschattoets naar voren komen zijn NIET altijd onderdeel van het lesmateriaal van betreffende groepen. Eeen waardeloze toets, direct afschaffen. Of enkel woorden gebruiken die ook DAADWERKELIJK in lesmateriaal van betreffende groep gebruikt wordt.

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd