Gedrag leerlingen consequent en speels beïnvloeden
praktijk
po vo mbo

Gedrag leerlingen consequent en speels beïnvloeden

Hoe zorg je voor een plezierig klimaat in de klas waarin leerlingen goed kunnen leren? Veel beginnende leraren missen de vaardigheid om het gedrag van leerlingen speels te beïnvloeden. Pedagoog Peter Teitler geeft tips.

  • Deze video kan worden embed

Orde houden doe je door te goochelen met aandacht. Het is een speelse manier om het gedrag van leerlingen te beïnvloeden zonder de sfeer in de klas te bederven. Peter Teitler, leraar en auteur, wil in zijn boek Lessen in orde: handboek voor de onderwijspraktijk leraren op het spoor zetten om op creatieve en slimme manieren het gedrag van leerlingen positief te beïnvloeden.

Hij pleit voor consequente stappen in signaleren, waarschuwen en straffen. En er als professional mee om te gaan als leerlingen ongewenst gedrag vertonen. De tips zijn bruikbaar voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs en in het mbo.

Meer lezen over orde houden in de klas?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.