Succesverhalen over het vmbo
praktijk
vo

Succesverhalen over het vmbo

Er bestaan veel vooroordelen over het vmbo en dat heeft een negatief effect op het zelfbeeld van vmbo-leerlingen. Om die vooroordelen te doorbreken laat Lucelle Deneer haar leerlingen ontdekken dat je met een vmbo-diploma een waardevolle startkwalificatie op zak hebt voor een mooie toekomst.

  • Deze video kan worden embed

In het project ‘Ook ik heb een vmbo-diploma’ gaan leerlingen in gesprek met een voormalig vmbo’er die in hun ogen succesvol is. Wat succesvol is bepalen de leerlingen zelf. Dat is voor de een veel geld, voor de ander een gezonde balans tussen werk en vrije tijd, en voor weer een ander het gevoel dat je iets voor een ander betekent. In de video vertelt Lucelle Deneer dat haar leerlingen in dit project ook veel over zichzelf leren.

Vooroordelen doorbreken

De leerlingen maken van het interview een vlog en bewerken dit tot een promotievideo. Met deze video doorbreken ze vooroordelen en geven ze het vmbo een positief gezicht. Het creëren van positieve beeldvorming over het vmbo is niet alleen noodzakelijk voor de buitenwereld, maar ook voor de leerlingen zelf. Dankzij deze opdracht beseffen zij dat je met een vmbo-diploma, een helder doel en doorzettingsvermogen aan het begin staat van een mooie toekomst.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.