praktijk
vo

Watereducatie bij aardrijkskunde

  • Embedcode

Het thema ‘water’ is een belangrijk onderdeel van het curriculum voor aardrijkskunde in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben echter vaak weinig besef hebben van watervraagstukken in hun eigen omgeving, regio, land en in de wereld. Reden om extra aandacht te besteden aan watereducatie bij het vak aardrijkskunde.

Video

In deze video laat docent Ingeborg Tiemessen zien hoe je het thema dichterbij de leerlingen kunt brengen en tot leven kunt brengen door gebruik te maken van foto’s en kaarten (uit www.edugis.nl) van de omgeving van de school. Door het voor- en nagesprek raken de leerlingen vertrouwd met geografische begrippen en leren ze anders naar hun omgeving te kijken en in relatie te zien tot andere gebieden.

Deze les zelf geven
U kunt de les die in de video gegeven wordt ook zelf geven met behulp van deze informatie over leerdoelen, opdrachten, kaarten en foto’s.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Natuur & techniekJeroen Jansman | 10 mei 2020

He oud-collega,

wat gaaf jou zo even bezig te zien! Volgens mij een ontzettend goeie move om naar het onderwijs te verkassen. Nu draag je bij aan iets dat 'geld verdienen' aan alle kanten voorbij streeft! Hoe mooi is dat!!! Chapeau!!!!!

Groet Jeroen Jansman

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.