praktijk
po
vo
mbo
so

Het motiveren van leerlingen

  • Embedcode

Hoe activeer je de motivatie van leerlingen tijdens de les? In deze workshop worden handvatten gegeven om leerlingen te motiveren voor school.

De winnaars van de Jos van Kemenade Award 2011 hebben een congres aangeboden gekregen, georganiseerd door het LOOK (Wetenschappelijk Centrum Leraren Onderzoek). ‘Motiveren van leerlingen’ was een van de workshops waaruit gekozen kon worden.

Thema

Pedagogiek

Onderwerpen

Motivatie



Daan | 19 februari 2016

@Marianne Beentje Hij heeft het in deze video ook over de 'laag' onder de intrinsiek gemotiveerden.


marriane beentjes | 23 maart 2015

Ik ben het niet eens met wat er in het filmpje wordt genoemd, omdat ik in mijn klas merk dat de leerlingen vanzelf al gemotiveerd aan de slag gaan en ik niet eerst een vertrouwensrelatie met hen hoef op te bouwen. Aan het begin van ieder jaar krijg ik meteen al gemotiveerde leerlingen in de klas, terwijl ik ze dan nog nauwelijks ken.


Susan de Boer | 23 maart 2015

Ik vind dit een heel mooi en realistisch filmpje. Ik werk in het onderwijs en sinds ik dit filmpje heb gezien denk ik aan de zin: 'relatie voor prestatie'. Met de leerlingen waar ik mee werk is dit ook zeker van toepassing. Erg Leuk!


Henk van der Wal | 23 maart 2015

Het is inderdaad erg jammer dat de leerlingen zo ongemotiveerd zijn. Ik merk zelf ook dat het belangrijk is dat je eerst een relatie opbouwt met de leerlingen voordat de leerlingen gaan presteren.


Menno van Halem | 20 september 2012

Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij BMC maar ben ik als ZZP-er aan de slag.Mijn bedrijf heet Merlijn Advies. Zie www.merlijnadvies.nl. Daar kun je lezen hoe ik mijn kwaliteiten voor het onderwijs wil inzetten en vanuit welk perspectief ik dit doe.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.