Leraar24 logo
Mytylschool maakt eigen variant van Koningsspelen
praktijk
po
so

Mytylschool maakt eigen variant van Koningsspelen

Steeds meer scholen doen mee aan de Koningsspelen en maken gebruik van het Koningsspelenpakket. Op Mytylschool Eindhoven hebben de leraren met de makers van het pakket de spelen aangepast aan hun doelgroep: kinderen met een lichamelijke beperking. Zo kunnen alle kinderen meedoen aan de feestdag. Bekijk de video met hun ervaring.

  • Embedcode

De Koningsspelen zijn een sportief feest met als doel kinderen te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om samen te ontbijten en bewegen. De organisatie die sinds 2013 bestaat, stelt diverse pakketten en hulpmiddelen beschikbaar voor scholen en sportorganisaties om dit op school te organiseren. Jaarlijks doen meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. 

Aanpassing spelkaarten

Op Mytylschool Eindhoven, een school voor leerlingen met een motorische beperking of leerachterstand, heeft bewegingsonderwijs een belangrijke plek. Meedoen aan de Koningsspelen vindt de school belangrijk, maar het paste niet goed bij hun doelgroep. Daarom hebben de leraren het pakket aangepast, in samenwerking met de organisatie. 

Hieronder staan twee voorbeelden van een aanpassing van de spelkaarten. Zo kunnen leerlingen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen ook meedoen.

Sudoku

In de sportieve spelen is nu rekening gehouden met leerlingen die in een rolstoel meedoen. Ook is krijgt het competitie-element minder aandacht. Juist het samen feest vieren, ontbijten en bewegen maakt het een feestelijke dag, vinden de leraren.

Meer weten?

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Bewegingsonderwijs

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Stel je vraag aan Leraar24

Leraar24 helpt je graag. Laat ons weten als je een vraag hebt over onderwijs in de praktijk en onderzoek.

Leraar24 is een samenwerking tussen