praktijk
po

The leader in me: effectief leiderschap voor leerlingen

Basisschool Atlantis in Amersfoort werkt als eerste Nederlandse basisschool met ‘The leader in me’: effectief leiderschap voor leerlingen. De school werkt vanuit zeven eigenschappen of ‘gewoonten’ van effectief leiderschap, bedacht door de Amerikaan Stephen Covey.

  • Embedcode

Basisschool Atlantis heeft de principes van Covey ingevoerd om een open en lerende cultuur te bewerkstelligen. Alle leerkrachten hebben een trainingstraject gevolgd en passen het gedachtegoed van Covey toe in hun dagelijkse onderwijspraktijk. Sommige leerkrachten zijn inmiddels zelf gecertificeerd Covey-trainer en geven op school trainingen in ‘de zeven gewoonten van effectief leiderschap’ aan collega’s en leerkrachten van andere scholen. Ook voor ouders organiseert de school Covey-trainingen.

Onderwerpen

OnderwijsvisieAnnette Beukema | 19 april 2015

Als vervent Covey aanhanger goed te lezen dat jullie in de praktijk succes hebben! Hebben jullie de vaste kamer commissie onderwijs vd 2e kamer op de hoogte gebracht om op alle basisscholen in Nederland te laten werken adhv een dergelijk principe en ook de middelbare scholen dit zouden moeten doceren?


irma | 5 april 2013

mooi initiatief. het lijkt erop dat de sfeer binnen de klas (hopend uitstralend binnen de school) er 1 is van acceptatie. (wat indirect dus ook pestgedrag terugdringt.) chapeau!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.