Versterk de intrinsieke motivatie voor rekenen met de Grote Rekendag
praktijk
po mbo

Versterk de intrinsieke motivatie voor rekenen met de Grote Rekendag

Op de Grote Rekendag staat de hele dag in het teken van rekenen. Leerlingen rekenen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! In Venray en Oostrum slaan het primair en middelbaar beroepsonderwijs de handen ineen om deze rekendag mogelijk te maken.

  • Deze video kan worden embed

Het idee om de Grote Rekendag door studenten te laten uitvoeren is ontstaan vanuit het innovatieproject Rekenen is Leuk! Nadat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een streep zette door het centrale rekenexamen gingen Bert Keulen en Sanne Martens van Gilde Opleidingen op zoek naar mogelijkheden om de intrinsieke motivatie voor het vak rekenen te versterken. Dit resulteerde in het organiseren van prikkelende rekenactiviteiten zodat studenten ervaren hoe leuk rekenen is: het innovatieproject Rekenen is Leuk!

Verbinding school en beroepspraktijk

Door studenten zelf de Grote Rekendag te laten organiseren zijn ze op een betekenisvolle manier met rekenen bezig op een manier die past bij hun toekomstige beroep. Zo ervaren ze niet alleen zelf hoe leuk rekenen kan zijn, maar leren zij ook op welke manieren ze rekenen interessant kunnen maken voor basisschoolleerlingen. Deze samenwerking tussen po en mbo is een goed voorbeeld van het maken van een zinvolle verbinding tussen school én de werkplek. De studenten doen praktijkervaring op met het plannen en organiseren van rekenactiviteiten en de leraren hebben even hun handen vrij omdat hun lessen door de studenten worden overgenomen.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.