praktijk
po

Ben je geflipt? maakt leren leuk

Marijke Boudewijns en Christiaan van den Akker begonnen het YouTube-kanaal Ben je geflipt? met steun van het LerarenOntwikkelFonds. Ze bedenken, regisseren en monteren educatieve video’s die zij integreren in hun lessen. In elke video geven zij op een aantrekkelijke en leuke manier uitleg over een moeilijk lesonderwerp. Van het metriek stelsel tot verwijswoorden en van tips voor de Cito eindtoets tot leuke challenges en pranks.

  • Embedcode

In de huidige samenleving spelen technologische ontwikkelingen en media een grote rol. Met de educatieve video’s van Ben je geflipt? geven van den Akker en Boudewijns moderne media een plek in het onderwijs. Op hun YouTube-kanaal Ben je geflipt? vind je video’s met een mix tussen vlogging en Flipping the Classroom. Dit kanaal is speciaal voor leerlingen en leraren van de bovenbouw van de basisschool. Het doel is betrokkenheid, plezier, educatie en vernieuwend onderwijs.

Flipping the Classroom versus Ben je geflipt?

De naam Geflipt komt voort uit Flipping the Classroom. Bij Flipping the Classroom geven leraren instructie via uitlegvideo’s. Leerlingen kunnen thuis deze uitlegvideo’s bekijken als voorbereiding op de les of om lesstof te herhalen. Uitlegvideo’s zijn ook te gebruiken als vervanging van de klassikale instructie. De video’s van het YouTube-kanaal Ben je geflipt? hebben naast een educatief karakter ook veel humor. Van den Akker en Boudewijns sluiten zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van de leerlingen door in te spelen op de actualiteit, trends, rages en challenges. Door een behoorlijke dosis humor en elementen van vlogging toe te voegen aan hun YouTube-filmpjes onderscheidt Ben je Geflipt? zich van reguliere educatieve uitlegvideo’s.

Wil je meer weten over Flipping the Classroom?

Wil je meer weten over Flipping the Classroom? Of wil je zelf een video maken die je kunt gebruiken voor je lessen? Bekijk dan onderstaande publicaties op Leraar24.

Ook de liedjes van Snapje? van Schooltv maken leren leuk. Door verschillende lesonderwerpen op een muzikale manier aan te bieden onthouden leerlingen de lesstof beter.

LOF-initiatief

Ben je geflipt? is een LOF-initiatief. Het LOF ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. Heb jij een goed idee om het onderwijs te verbeteren? Doe mee en krijg subsidie, tijd en begeleiding. Lees meer over de voorwaarden op de site van het LerarenOntwikkelFonds.

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leermateriaal


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.