Leraar24 zoekt leraar speciaal onderwijs
actueel
so

Leraar24 zoekt leraar speciaal onderwijs

Leraar24 zoekt een leraar uit het gespecialiseerd onderwijs (speciaal onderwijs basisschool en/of voortgezet speciaal onderwijs) die graag een bijdrage wil leveren aan Leraar24.  

 • Deze video kan worden embed
 • Ben jij een enthousiaste en gedreven leraar in het speciaal onderwijs die graag breder naar het onderwijs kijkt?  
 • Ben jij gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24? 

Dan ben jij mogelijk de juiste persoon om als ambassadeur voor Leraar24 aan de slag te gaan! 

Wie zijn wij?  

Leraar24 is er voor alle leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voor aankomende leraren op de lerarenopleidingen. Onze praktische en deskundige informatie kun je direct toepassen. Leraar24 is een samenwerking tussen het ministerie van OCW, Kennisnet en het NRO.  

De ambassadeurs van Leraar24 

De ambassadeurs van Leraar24 vormen de verbinding met de dagelijkse praktijk van de (aankomende) leraar en vertegenwoordigen de verschillende sectoren. Jouw rol als ambassadeur is afhankelijk van je expertise en functie. Ambassadeurs leveren input voor de content op Leraar24.nl en dragen Leraar24 uit naar het onderwijsveld.  

De ambassadeursgroep telt in totaal maximaal 15 ambassadeurs uit alle sectoren. Elke ambassadeur wordt voor een jaar aangesteld met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. De ambassadeurs van Leraar24 komen drie keer per jaar fysiek bijeen en maandelijks is er een online meeting (met uitzondering van de zomervakantie). Ze worden begeleid en ondersteund door twee coördinatoren.  

Wat ga jij doen als ambassadeur?  

 • Vertegenwoordigen van de onderwijspraktijk. Dit doe je door actief input op te halen in het onderwijsveld en door het betrekken van jouw netwerk en collega’s.  
 • Signaleren van relevante onderwerpen en praktijkvoorbeelden voor de content op Leraar24.nl.  
 • Dit doe je door inhoudelijk mee te denken en door het aandragen van praktijkvoorbeelden. Daarnaast denk je mee met de vakredactie van Leraar24. 
 • Actief meedenken en meewerken aan het bereiken van de leraar met de (online) activiteiten van Leraar24.  

Wie zoeken wij precies?  

 • Je bent een leraar die werkt op een school in het speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs. Vanwege de huidige samenstelling is affiniteit met speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs een pre. 
 • Je bent een enthousiaste onderwijsprofessional, die graag breder kijkt naar het onderwijs. 
 • Je bent intrinsiek gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24 en om jouw kennis en expertise in te zetten.  

Wat krijg je van ons? 

 • Deelname is op basis van een vrijwilligersvergoeding, inclusief onkostenvergoeding zoals reiskosten.  
 • Je krijgt van ons een online en fysieke omgeving, waarin je andere onderwijsprofessionals kunt ontmoeten, van elkaar kunt leren en je eigen netwerk kunt uitbreiden.  
 • Je krijgt een vrijwilligersverklaring voor een kalenderjaar, met mogelijke kans op verlenging van nog een kalenderjaar tot maximaal twee jaar. 

Solliciteren?  

Wanneer deze vrijwilligersfunctie je aanspreekt en past bij jouw profiel, nodigen we je uit te solliciteren met een video of een brief. Mail de link van de video (dus niet de video zelf, maar een link naar bijvoorbeeld YouTube of WeTransfer) of je brief vóór 13 mei samen met je cv naar info@leraar24.nl. Vermeld in het onderwerp van je mail “ambassadeur speciaal onderwijs”. Als je brief of video en je cv goed aansluiten bij de vrijwilligersfunctie, word je uitgenodigd voor een gesprek. 

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.