Integratieklas als goede vorm van passend onderwijs
praktijk
po so

Integratieklas als goede vorm van passend onderwijs

Basisschool de Hasselbraam ziet een integratieklas als een goede vorm van passend onderwijs. Leerlingen met een s(b)o-indicatie doen waar mogelijk mee in het reguliere onderwijs maar krijgen op onderdelen waar ze extra zorg of ondersteuning nodig hebben passende begeleiding.

  • Deze video kan worden embed

Elk kind heeft recht op goed en passend onderwijs, ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Passend onderwijs beoogt dat zoveel mogelijk leerlingen regulier onderwijs  volgen, ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving. Een integratieklas biedt leerlingen met een s(b)o-indicatie deze mogelijkheid. Zij krijgen dus onderwijs op een reguliere school, maar wel in een speciale setting met passende begeleiding.

Leerlingen leren omgaan met overeenkomsten en verschillen

De leerlingen in de integratieklas op basisschool de Hasselbraam in Deurne krijgen zowel les van de leraar uit het speciaal onderwijs van de Antoon van Dijkschool en een reguliere leraar van PlatOO (de bestuursorganisatie waar de Hasselbraam onder valt). De leerlingen in deze klas doen waar mogelijk mee in het reguliere onderwijs. 

Voordelen zijn dat alle leerlingen leren om te gaan met kinderen die bijvoorbeeld een beperking hebben. En voor leerlingen die anders naar het speciaal onderwijs zouden gaan, is er het voordeel dat zij in hun eigen buurt naar school kunnen gaan en zo veel mogelijk meedraaien in het reguliere onderwijs.

Meer weten?

Wil je meer weten over passend onderwijs? Bekijk dan een van onderstaande websites:

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en idee├źn voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.