praktijk
po
so

Integratieklas als ultieme vorm van passend onderwijs

Basisschool de Hasselbraam in Deurne ziet een integratieklas als de ultieme vorm van passend onderwijs. Een integratieklas is een speciale klas binnen een reguliere school waar leerlingen met een s(b)o-indicatie onderwijs krijgen. De leerlingen in deze klas doen waar mogelijk mee in het reguliere onderwijs.

  • Embedcode

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Passend onderwijs beoogt dat zoveel mogelijk leerlingen regulier onderwijs kunnen volgen. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving. Een integratieklas biedt leerlingen met een s(b)o-indicatie deze mogelijkheid. Leerlingen in een integratieklas krijgen dus onderwijs op een reguliere school, maar wel in een speciale setting met toegesneden begeleiding.

Leren omgaan met overeenkomsten en verschillen

De integratieklas op basisschool de Hasselbraam wordt bemenst door een leraar uit het so van de Antoon van Dijkschool en een po-leraar van PlatOO. De leerlingen in deze klas doen waar mogelijk mee in het reguliere onderwijs. Zo kan een kind uit de integratieklas samen met de andere kinderen van de Hasselbraam buiten spelen in de pauze, van een weeksluiting genieten of in een leesgroepje zitten. Op deze manier leren alle leerlingen omgaan met onderlinge verschillen en overeenkomsten.

Onderwerpen

ZorgbeleidEllen Ketelaar | 12 november 2014

mijn dochter met down heeft regulier basisonderwijs gevolgd, jaren verder kan ik zeggen, op gewoon onderwijs was zij speciaal........later op speciaal onderwijs was zij gewoon. Mijn ervaring maar ik ben dolblij dat zij 8jaar regulier onderwijs heeft gevolgd, kinderen leren veel van elkaar.


Fien | 12 november 2014

Hey juf Marijke super wat jij daar doet, net de video door gestuurd gekregen van nicole. Je kunt trots op jezelf zijn. Succes


Marinus dekkers | 12 november 2014

De film geeft een goed inzicht van hoe speciaal onderwijs een eigen plekje krijgt in een reguliere onderwijssetting. Complimenten!


Gerrie | 12 november 2014

Wat een mooie video. Geeft goed weer hoe jullie werken en hoe kinderen gelukkig kunnen zijn in hun eigen omgeving.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.