praktijk
vo

Coachen van leerlingen

PPL is een openbare en katholieke school voor praktijkonderwijs. De leerlingen van PPL hebben over het algemeen een leer- en gedragsstoornis. PPL kiest er in zijn onderwijsvisie voor vanuit de leerling te werken (leerlinggericht onderwijs).

  • Embedcode

Op PPL zijn twaalf ontwikkelingslijnen waar de leerlingen aan moeten werken. De leerlingen werken in eerste instantie aan 7 van deze competenties. Zij werken hieraan aan de hand van kaartjes zoals ‘Ik kan goed doorwerken’. De leerling kiest uit een stapel positieve en negatieve kaartjes en ontdekt zelf waar hij aan moet werken. Alle kaartjes hebben een andere kleur die gerelateerd zijn aan een ontwikkellijn. Een keer per tien weken vindt een coachingsgesprek plaats en wordt gekeken naar de ontwikkeling van deze leerling. Waar de leerling tekort schiet wordt hij geholpen. Ouders krijgen hier een overzicht van zodat ze op de hoogte blijven en de dialoog blijft lopen. Denk hierbij aan thema’s als zelfstandig werken, doorzettingsvermogen, samenwerken en zelfvertrouwen.

Doel van de coachingsgesprekken is dat de leerling zich bewust wordt van het eigen functioneren en hij/zij eigenaar is van zijn ontwikkeling.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Leerproblemenilse geelen | 30 januari 2016

Dit wil ik ook heel graag. Waar vind ik deze kaarten?


Ingrid Lagarde | 3 november 2014

Wauw, ik werk op een Natuurlijkleer school PO. ik denk dat je op deze manier nog duidelijker de kinderen bij hun ontwikkeling kunt begeleiden.


monique spierings | 3 oktober 2013

Ziet er eenvoudig en praktisch uit. Ik denk dat het goed kan werken. Ook ik ben benieuwd of die kaartjes te verkrijgen zijn.


Carolien | 14 september 2013

Hallo, Kan ik de teksten van de kaartjes ergens vinden zodat ik dit ook eens kan proberen tijdens een coachgesprek?

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.