praktijk
vo

Technasium opdracht: dierenverblijf

  • Embedcode

De eerste klas van het Keizerkarel College in Amstelveen is op bezoek in dierentuin Artis. Voor het vak Onderzoek en Ontwerpen gaan de leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een nieuw gorillaverblijf.

Excursie

Tijdens het bezoek krijgen ze een college over de verschillende soorten dierverblijven en over het verrijken van diergedrag. Daarna gaan ze de dierentuin in om de gorilla’s te observeren. Ze maken foto’s en filmmateriaal. Deze informatie hebben ze nodig om een maquette te maken van een dierverblijf voor de gorilla’s.

Maquette

Op school verdiepen de leerlingen zich ook in andere dierentuinen om te zien hoe de gorillaverblijven daar eruit zien. Met deze informatie, en de kennis en observaties uit de dierentuin, gaan ze vervolgens aan de slag met het ontwerp. Er wordt eerst een tekening gemaakt. Hierbij komt ook veel wiskunde en tekenen aan te pas. Vervolgens wordt er een maquette gemaakt.

Presentatie

De maquettes worden gepresenteerd in Artis. Ze worden bekeken en beoordeeld door zowel leraar Frouwke van Leeuwen als educatiemedewerker Roald Severens.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Onderzoekend lerenTimon | 9 februari 2016

Cool! Dit is een leuke opdracht en dit wil ik ook een keer uitvoeren.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.