Bèta en techniek stimuleren bij meiden

lerarenredactie | bijgewerkt op 13 juli 2016

Op het Greijdanus College in Zwolle worden verschillende projecten ingezet om jongeren en met name meiden te interesseren voor techniek en bèta. Het Greijdanus is een universumschool. De Universumscholen hebben speciale aandacht voor de bètavakken.

Speeddaten
De school maakt gebruik van speeddatesessies. In deze sessies kunnen leerlingen vragen stellen aan een professional. Een leraar vertelt waarom gekozen is voor de speeddatesessie en hoe hij deze heeft opgezet.

NLT-voorlichting
Daarnaast geven bovenbouwleerlingen NLT-voorlichting aan onderbouwleerlingen. Leerlingen leggen uit wat het vak NLT inhoudt zodat de onderbouwleerlingen zich goed een beeld kunnen vormen van het vak.

VHTO
De school werkt samen met VHTO. VHTO biedt concrete activiteiten aan die de school zelf of samen met VHTO kan uitvoeren om meer meisjes te enthousiasmeren voor een natuurprofiel en een bèta/technische vervolgopleiding.

De beslissing die havoleerlingen maken in hun profielkeuze hangt vaak samen met de vraag of zij zich gemotiveerd en geïnspireerd voelen door hun docenten. APS beschrijft tien succesfactoren die aan de keuze voor een N-profiel ten grondslag liggen. Het geven van zelfvertrouwen lijkt de sleutel tot succes.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.