praktijk
po

Engels leren door meedoen aan een Engelstalige musical

De Vlissingse Scholengemeenschap ontwikkelde een Engelstalige musical waarbij leerlingen op een natuurlijke manier Engels leren spreken. Alle groepen van de basisschool kunnen op hun eigen niveau hieraan meedoen. Engels leren in een musicalvorm is betekenisvol en benut meerdere zintuigen.

  • Embedcode

De liedjes zijn door teamleden en ouders ingestudeerd en in een professionele studio op cd gezet. De groepsleerkrachten hebben vervolgens bekeken welke lesstof ontwikkeld moest worden zodat de kinderen zich de voor de musical benodigde vocabulaire eigen konden maken. Het loslaten van de klassikale methode en het voldoen aan de standaard voor natuurlijk Engels doen een sterk beroep op het zelflerend vermogen.

Modulaire aanpak

Om de musical geschikt te maken voor een zo breed mogelijke onderwijsdoelgroep, is bij het schrijven gekozen voor een modulaire aanpak. Elke module staat voor een bepaald land. Scholen kunnen naar believen modules toevoegen, schrappen of aanpassen aan hun eigen onderwijssituatie.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Vreemde talenEppings, P.P.J.M. | 21 december 2012

Dit project won in 2012 - de publieksprijs van de Jos van Kemenade Award - het Europees Talenlabel voor Innovatief talenonderwijs en gaat voor de Nationale Onderwijsprijs in 2013

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.