praktijk
po
so

Schrijven leer je zo Plus

  • Embedcode

Schrijven leer je zo (Plus) is een bestaande blokschrift methode. Toch maakt de leerkracht steeds aanpassingen voor haar leerlingen. Met name voor de leerlingen met een motorische, of visuele beperking. Meerwaarde van de aanpassingen is dat de leerlingen gerichter kunnen leren schrijven en daar dan ook veel meer plezier aan beleven. Schrijven leer je zo Plus is daaruit ontstaan. De liniëring is groter zodat motorisch tegemoet wordt gekomen aan leerlingen die moeite hebben met fijne handelingen en coördinatie. Toch is het wel een volwaardig schrift die naast de bestaande methode gebruikt kan worden, zodat je met een beperking geen uitzondering bent. Kinderen met een leerachterstand doen soms langer over het aanvankelijk lezen. Voor hen is er meer uitdaging om langer te blijven oefenen met de basisletters, de bewegingsrichting en het gebruik van lijnen, voor je over kunt stappen op de hoofdletters. Met een extra schrift wordt aan de hand van thema’s al spelenderwijs geoefend met de letters.

Het inzetten van de Plus leerlijn op de basisschool is een prima invulling van het passend onderwijs. Inzetten waar moet, weglaten als het kan.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

LeerproblemenKitty | 28 juni 2015

Duidelijk filmpje met mooie beelden. Wat goed dat jullie dat gemaakt hebben voor deze kinderen. Iets om trots op te zijn

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.