Virtual reality in de klas
praktijk
po vo

Virtual reality in de klas

Virtual reality is een techniek waarmee zintuigen op een nieuwe manier worden aangesproken. Je kunt dankzij virtuele werelden onbereikbare plekken bezoeken en unieke ervaringen creëren. Bovendien is VR met de komst van goedkope brillen toegankelijk geworden voor iedereen met een smartphone.

  • Deze video kan worden embed

Om docenten te laten onderzoeken welke rol virtual reality daadwerkelijk kan spelen in het onderwijs, maakte Kennisnet een gratis les over virtual reality (VR). Remco Pijpers van Kennisnet: “Scholen kunnen onze les gebruiken om leerlingen nu al te betrekken. Bovendien maakt de les leerlingen mediawijs, omdat ze ermee reflecteren op nieuwe technologieën.”

Irene van Meel, docent op het Munnikenheide College in Etten-Leur, probeerde deze les uit met haar klas en is erg enthousiast: “Door VR merk ik dat de leerlingen enthousiaster zijn, en hierdoor wordt het leerrendement hoger.”

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.