Praktijk

Innovatieproject: Rekenen is leuk!

Lerarenredactie | Gepubliceerd op 08 mei 2017

  • PO
  • MBO

De Grote Rekendag is een dag die helemaal in het teken van rekenen staat en waar alle basisscholen van Nederland aan mee kunnen doen. In schooljaar 2016-2017 is het thema ‘meten, bewegen en construeren’. Er wordt niet alleen in de klas gerekend, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Studenten van de studierichting Pedagogische werk van Gilde Opleidingen in Venray hebben deze dag speciaal voor leerlingen van basisschool De Meulebeek in Oostrum georganiseerd. Het idee om de Grote Rekendag door studenten te laten uitvoeren is ontstaan vanuit het innovatieproject ‘Rekenen is Leuk!’. Onder deze naam voeren Bert Keulen en Sanne Martens van Gilde Opleidingen een Gilde Innoveert!-project uit. Het doel daarvan is het organiseren van prikkelende rekenactiviteiten zodat studenten ervaren dat rekenen leuk is en daardoor gemotiveerder raken voor het vak rekenen.

Deze dag is een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking tussen po en mbo waarbij een goede zinvolle verbinding tussen school én de werkplek gemaakt wordt. Door de studenten de Grote Rekendag te laten organiseren zijn ze op een betekenisvolle manier met rekenen bezig in de functie van hun toekomstige beroep. Ze ervaren niet alleen zelf hoe leuk rekenen kan zijn maar leren ook op welke manier zij rekenen leuk en interessant kunnen maken voor hun eigen leerlingen. Binnen wordt met buiten verbonden en op deze manier worden ze goed voorbereid op de beroepspraktijk.

  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/219812301/embedded/rekenen-is-leuk" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd