praktijk
vo

Wat is vakoverstijgend onderwijs?

Vakoverstijgend onderwijs is één van de middelen om potentiële uitvallers binnen de school te houden. Steeds meer scholen gaan daarom over op vakoverstijgend onderwijs. Wat is vakoverstijgend onderwijs en hoe voer je het in?

  • Embedcode

Het AOC De Groene Welle in Zwolle is intensief bezig met vakoverstijgend onderwijs. In deze video komen de leraren van deze school aan het woord en zij vertellen over hun ervaringen. Aan de hand van voorbeelden geven zij uitleg hoe er op hun school vorm is gegeven aan het vakoverstijgend onderwijs.

Waarom overgaan op vakoverstijgend onderwijs?

Vakoverstijgend onderwijs is één van de middelen om potentiële uitvallers binnen de school te houden. Jaarlijks verlaten tienduizenden leerlingen zonder diploma het onderwijs. Een groot gedeelte daarvan komt voor rekening van het vmbo. Het onderwijs is zich zeer bewust van het feit dat vmbo-leerlingen zonder diploma geen uitzicht hebben op een startkwalificatie, wat hen kansloos maakt op de arbeidsmarkt.

Steeds meer scholen gaan daarom over op vakoverstijgend onderwijs. Dit is echter een manier van lesgeven die je niet zomaar even invoert. Het vergt veel creativiteit, doorzettingsvermogen en geloof in de capaciteiten van leerlingen.

Onderwerpen

Zorgbeleid


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.