praktijk
po
vo

Tussenjaar voor groei naar het vwo in de Intermezzoklas

Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is gestart met een tussenjaar tussen basisonderwijs en vwo, met steun van het LerarenOntwikkelFonds (LOF) en het Samenwerkingsverband voor Passend Onderwijs.

  • Embedcode

Kinderen die klaar zijn op de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school kunnen terecht op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, in de Intermezzoklas: een tussenjaar waarin zij een eigen curriculum volgen. De docenten die les geven aan deze klas hebben de lessen zo ontwikkeld dat er zo min mogelijk overlap is met de lesstof van klas 1. Daarnaast is er veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en voor het aanleren van vaardigheden waar slimme kinderen tegenaan kunnen lopen, zoals ‘leren leren’.

Tussenjaar voor groei naar het vwo in de Intermezzoklas is een LOF-initiatief. Het LOF ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. Heb jij een goed idee om het onderwijs te verbeteren? Doe mee en krijg subsidie tijd en begeleiding. Lees meer over de voorwaarden op de site van het LerarenOntwikkelfonds.


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.