Leraar24 logo
Dieper leren door samen te professionaliseren
praktijk
mbo

Dieper leren door samen te professionaliseren

Als professionals onder elkaar zijn leraren van het Horizon College in Alkmaar en Hoorn actief bezig om hun lessen te verbeteren. Dit doen ze door middel van lesopnames, lesbezoeken en lesson study. Ze maken gebruik van Iris Connect. Dit platform helpt bij het vastleggen van lessen, het delen van fragmenten, het maken feedbackinstrumenten en het geven of ontvangen van feedback. 

  • Embedcode

De medewerkers van de sector Gezondheidszorg besloten geen cursus in te kopen of trainers uit te nodigen, de leraren wilden zelf hun professionaliseringstraject ontwikkelen. ‘Dieper doorleven van wat je zou willen leren’ is hun overtuiging. Bovendien: het leren en ontwikkelen van onderwijs is core business!

Samen met collega’s die een mastertraject hebben afgerond, is men tot een traject gekomen waarin gebruik wordt gemaakt van Iris Connect. Dit platform helpt bij het vastleggen van lessen, het delen van fragmenten en het geven of ontvangen van feedback. Je kunt bijvoorbeeld zelf feedbackinstrumenten maken. Ook kun je binnen het platform eenvoudig kleinere groepen starten om met een aantal collega’s doelgericht aan de slag te gaan, zoals met een lesson study.

Onderwerpen

Leren van elkaar


Frouke Visser | 14 juli 2017

Heldere uiteenzetting van jullie professionaliseringstraject. Zouden meer teams moeten doen!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen