21-eeuwse vaardigheden stimuleren met het opzetten van een onderneming
praktijk
po

21-eeuwse vaardigheden stimuleren met het opzetten van een onderneming

Bij het starten en runnen van een onderneming komen veel 21e-eeuwse vaardigheden kijken. Creatief denken, problemen oplossen, plannen en communiceren. Dit zijn nuttige vaardigheden voor de toekomst. Leerlingen kunnen deze vaardigheden ontwikkelen door een eigen onderneming. Bekijk inspirerende voorbeelden van ondernemerschap in het onderwijs.

Horeca-studenten runnen hun eigen mini-onderneming

In deze video volgen we Gerton Springeling. Hij werkt bij het Deltion College in Zwolle en heeft een aanpak bedacht om zijn horeca-studenten ondernemersvaardigheden te leren. Zelf doen en ervaren speelt een grote rol. Studenten runnen vier weken een eigen mini-onderneming in de school. Ze bedenken een concept en voeren dat uit. Zo ervaren ze wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van de plannen.

Runnen van een raceteam

Superkartteam Velsen is een unieke samenwerking tussen het Technisch College Velsen in IJmuiden en het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Twee scholen passen samen als één team een kart aan zodat deze zo snel en duurzaam mogelijk wordt. Daarnaast zorgen zij ook voor alle andere dingen die bij het runnen van een raceteam komen kijken, van PR tot het werven van sponsors. Een aantal keren per jaar gaan ze op pad om tegen andere teams te racen in de First Elektro League. 

Ondernemen doe je zo!

Met het programma Ondernemen doe je zo! maken leerlingen in acht lessen kennis met theorie en praktijk rondom ondernemerschap. Het programma Ondernemen doe je zo! geeft vmbo-leerlingen een realistisch beeld van de dagelijkse praktijk van het ondernemen. Het doel is om te laten zien wat ondernemerschap in de praktijk betekent. Ondernemen doe je zo! is ontwikkeld door JINC.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.