Leraar24 zoekt een leraar po/vo/so/mbo
actueel
po vo mbo so

Leraar24 zoekt een leraar po/vo/so/mbo

We zoeken een enthousiaste leraar uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs die als ambassadeur een bijdrage wil leveren aan Leraar24. 

© Nieke Martens
  • Ben jij een enthousiaste en gedreven leraar in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs die graag breder naar het onderwijs kijkt?  
  • Ben jij gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24? 

Dan ben jij mogelijk de juiste persoon om als ambassadeur voor Leraar24 aan de slag te gaan! 

Wie zijn wij?  

Leraar24 is het grootste niet-commerciële online platform voor leraren in Nederland. We zijn er voor alle leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Onze praktische en deskundige informatie kun je direct toepassen. Zo groei jij in je vak en sta je met plezier voor de klas. Leraar24 is een samenwerking tussen het ministerie van OCW, Kennisnet en het NRO.

De ambassadeurs van Leraar24 

De ambassadeurs van Leraar24 zijn de verbinding met de dagelijkse praktijk van de leraar en vertegenwoordigen de verschillende sectoren. Jouw rol als ambassadeur is afhankelijk van je expertise en functie. Ambassadeurs leveren input voor de content van Leraar24 en zijn daarnaast bereid Leraar24 uit te dragen in het onderwijsveld.

Uit elke onderwijssector doen ambassadeurs mee. In totaal is dit een groep van maximaal 15 ambassadeurs. Elke ambassadeur wordt voor een jaar aangesteld en mag met één jaar verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De ambassadeurs van Leraar24 komen drie keer per jaar fysiek en maandelijks online bij elkaar (met uitzondering van de zomervakantie). Zij worden begeleid en ondersteund door de coördinator.

Wat ga jij doen als ambassadeur?  

  • Je vertegenwoordigt de onderwijspraktijk. Je signaleert relevante onderwerpen en praktijkvoorbeelden voor de content van Leraar24.
  • Je draagt collega’s en anderen uit jouw netwerk aan als expert of als interessant praktijkvoorbeeld.
  • Samen met andere ambassadeurs werk je aan ideeën voor content. De vakredactie schrijft artikelen, produceert video’s en maakt socialemediaposts. Jouw input lever je in de online werkomgeving en een keer per maand in de vergadering.
  • Je denkt inhoudelijk mee met de vakredactie of geeft feedback op bestaande artikelen. 
  • Je denkt en werkt actief mee aan het bereiken van de leraar met de (online) activiteiten van Leraar24.

Wie zoeken wij precies?  

  • Je bent een leraar die werkt op een school in het po/vo/so/mbo.
  • Je bent een enthousiaste en gedreven onderwijsprofessional, die graag breder kijkt naar het onderwijs.
  • Je bent intrinsiek gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24 en om jouw kennis en expertise in te zetten.

Wat krijg je van ons? 

  • Deelname is op basis van een vrijwilligersvergoeding van €2.000,- per kalenderjaar.
  • Je krijgt toegang tot een online en fysieke omgeving, waarin je gedreven onderwijsprofessionals kunt ontmoeten, van elkaar kunt leren en je eigen netwerk kunt uitbreiden.
  • Je krijgt een vrijwilligersverklaring voor een kalenderjaar, met mogelijke kans op verlenging.

Solliciteren?  

Wanneer deze vrijwilligersfunctie je aanspreekt en past bij jouw profiel, nodigen we je uit te solliciteren met een video en cv of een brief en cv. Mail de link van de video (dus niet de video zelf, maar een link naar bijvoorbeeld YouTube of via WeTransfer) of je brief vóór 17 mei 2024 samen met je cv naar info@leraar24.org en vermeld in het onderwerp van je mail ‘ambassadeur Leraar24’. Je wordt uitgenodigd voor een gesprek als je profiel goed aansluit bij deze vrijwilligersfunctie.

Leraar24 zoekt ook:

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.