praktijk
mbo

Onderwijs Pioniers: Deltion onderneemt

  • Embedcode

Onderwijs Pioniers is ontstaan vanuit het idee dat bevlogen leraren de ruimte en ondersteuning moeten krijgen om hun eigen werkomgeving, de school en het onderwijs als geheel, te verbeteren. Daarom helpt Onderwijs Pioniers leraren om innovatieve ideeën verder te ontwikkelen en op school te realiseren. Leraren krijgen hiervoor een budget en ondersteuning in de vorm van Pioniersdagen, een helpdesk, een netwerk van Pioniers en kans op de Onderwijs Pioniers Trofee.

In deze serie video’s portretteren we een aantal onderwijspioniers. Wie zijn zij en wat zijn hun ideeën? In deze video volgen we onderwijspionier Gerton Springeling. Hij werkt bij het Deltion College in Zwolle en heeft daar een totaal andere manier opgezet om zijn horecastudenten ondernemersvaardigheden te leren. Zelf doen en ervaren speelt een grote rol. Studenten runnen 4 weken een eigen mini-onderneming binnen de school. Ze bedenken een concept en voeren dat uit. Zo kunnen ze ervaren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van de plannen.

Onderwerpen

Leren van elkaarHenk Achtereekte | 15 oktober 2014

Inspirerende leerroute voor studenten. Al werkend leren, grenzen verleggen en ervaren Het geeft mede kleur aan de campus Mooi plan Gerton!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.