Dyslexiecoach
praktijk
po

Dyslexiecoach

  • Embedcode

Een dyslexiecoach werkt oplossingsgericht aan de hulpvragen die dyslectische leerlingen van de bovenbouw primair onderwijs stellen tijdens een dyslexievergadering. De dyslectische leerlingen realiseren zich dat technische hulpmiddelen bij studerend leren een fijne steun kunnen zijn.  Zij willen deze hulpmiddelen verkennen. Als oplossingsgerichte aanpak voor deze vraag hebben zij een bezoek aan Makkelijk Lezen Plein bedacht. Makkelijk Lezen Plein biedt informatie over de technische hulpmiddelen voor kinderen met leesproblemen en/of dyslexie. U volgt de leerlingen en hun dyslexiecoach tijdens de vergadering en hun bezoek aan Makkelijk Lezen Plein.

De dyslexiecoach beschikt over vaardigheden om de dyslectische leerling te laten nadenken over oplossingen. Dyslexie heeft invloed op het lezen, spellen, studerend leren en leerlingen hanteren  veelal oplossingen die zij als vanzelfsprekend ervaren, maar die onder begeleiding van een coach nog verder ontwikkeld kunnen worden en waarbij leerlingen met dyslexie ook veel oplossingen van elkaar kunnen leren. Zo komt men met elkaar tot realistische oplossingen. Daarnaast spreekt de coach vertrouwen uit in de competentie van de dyslectische leerling en ondersteunt het gevoel van eigenwaarde. De dyslexiecoach stelt een groep leerlingen samen voor deze coaching. De coach heeft kennis van compenserende en dispenserende maatregelen voor kinderen met leesproblematiek. Hij of zij beheerst de gespreksvaardigheden die de leerling stimuleert een voor hem of haar passende keuze te maken uit de mogelijke oplossingen, uit dispenserende en compenserende maatregelen.

De coaching heeft tot doel de zelfstandigheid van de leerling te vergroten en het probleemoplossend vermogen van de leerling te versterken.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.