praktijk
po

Rekenen: hardnekkige rekenproblemen

  • Embedcode

Leraren komen vaak dezelfde problemen tegen bij rekenen. Er bestaan hardnekkige fouten die veel kinderen maken en waar niet gemakkelijk een oplossing voor gevonden wordt. Het is belangrijk dat kinderen door de leraar naar een handige strategie geleid worden.

In deze video worden hardnekkige rekenproblemen aangestipt en worden de bijhorende oplossingen aangeboden.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Rekenen & wiskundeGetallenmaatje | 8 december 2015

Beste mensen , Op uw site lees ik over de hulp die u kinderen met oa. rekenproblemen biedt. Kent u het Getallemaatje? Al sinds 2008 bestaat het Getallenmaatje dat al heel wat kinderen met verminderd inzicht in de structuur van de getallen en het getal binnen de getallenlijn, geholpen heeft. Dus mogelijk is het ook iets voor de kinderen met rekenproblemen die u kent. Kijk even op www.kwaak.nu en kijk of het iets voor uw kind of leerling is. Ik hoor graag van u. Marthe Sluyter Kwaak Leerhulpmiddelen


een ouder | 14 november 2013

Wat zou het toch fantastisch ijn als sommige basisschool leerlingen een sebattical konden hebben (na de basisschool). 1 jaar om alles wat het kind nog niet voldoende beheerst op nivo te krijgen en dan pas naar het voortgezet wat werkelijk bij het kind past. 1 jaar met de rekenmethode: reken zeker en voor taal bijv.: zo leer je kinderen lezen en spellen. Na 8 jaar basisschool (verplicht) met hard werken en dan beheersen vele het nog niet. En dit terwijl bij vele kinderen de intelligentie wel aanwezig is.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.