Chromebooks in het regulier en speciaal basisonderwijs
praktijk
po so

Chromebooks in het regulier en speciaal basisonderwijs

Veel scholen zoeken naar de beste devices om in te zetten in het onderwijs. Daltonschool Rijnsweerd uit Utrecht en Drostenburg uit Amsterdam kozen voor Chromebooks. Op beide scholen kunnen leerlingen zo zelfstandig werken aan lesopdrachten voor herhaling of verdieping. In de video vertellen leerlingen en leraren hoe dat gaat.

  • Deze video kan worden embed

Op Daltonschool Rijnsweerd heeft niet iedere leerling zijn eigen Chromebook. Dat hoeft ook niet want ze werken er niet constant op. Wel heeft elke leerling een eigen account en een eigen omgeving van het softwareprogramma ‘in the cloud’. Zo kunnen ze onafhankelijk van tijd en plaats leren. De leerlingen gebruiken hun Chromebook vooral voor verdiepende of herhalingsoefeningen. Leraar Mark van den Aardweg gebruikt ze ook om samen met leerlingen een planning te maken.

Waardevolle toevoeging

Ook op Drostenburg, school voor speciaal onderwijs in Amsterdam, werken leerlingen met Chromebooks. Leraar Anneke Sjoerdsma vindt het een waardevolle toevoeging. Zij gebruikt vooral de methodegebonden software waarmee leerlingen oefeningen maken. Los van de lichamelijke beperking die sommige kinderen hebben, lukt het iedereen om goed met de Chromebooks te werken, vertellen ze in de video.

  • Deze video kan worden embed

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en idee├źn voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.