Leraar24 logo
Chromebooks in het regulier en speciaal basisonderwijs
praktijk
po
so

Chromebooks in het regulier en speciaal basisonderwijs

Veel scholen zoeken naar de beste devices om in te zetten in het onderwijs. Daltonschool Rijnsweerd uit Utrecht en Drostenburg uit Amsterdam kozen voor Chromebooks. Op beide scholen kunnen leerlingen zo zelfstandig werken aan lesopdrachten voor herhaling of verdieping. In de video vertellen leerlingen en leraren hoe dat gaat.

  • Embedcode

Op Daltonschool Rijnsweerd heeft niet iedere leerling zijn eigen Chromebook. Dat hoeft ook niet want ze werken er niet constant op. Wel heeft elke leerling een eigen account en een eigen omgeving van het softwareprogramma ‘in the cloud’. Zo kunnen ze onafhankelijk van tijd en plaats leren. De leerlingen kunnen verdiepende of herhalingsoefeningen doen en dat vinden ze prettig werken. Leraar Mark van den Aardweg gebruikt ze ook om samen met leerlingen een planning te maken.

Gebruik Chromebooks in speciaal onderwijs

Ook op Drostenburg, school voor speciaal onderwijs in Amsterdam, werken leerlingen met Chromebooks. Leraar Anneke Sjoerdsma vindt het een waardevolle toevoeging. Zij gebruikt vooral de methodegebonden software waarmee leerlingen oefeningen maken. Los van de lichamelijke beperking die sommige kinderen hebben, lukt het iedereen om goed met de Chromebooks te werken, vertellen ze. Bekijk de video met hun ervaring.

  • Embedcode

Meer weten over devices in het onderwijs?

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leermateriaal


Herman Bakker | 3 maart 2017

Goeie video, Wel grappig dat er wel chromebooks zijn maar geen digiborden.


Bert Bouman | 25 maart 2014

Ik vind dit een heel leuke en nuttige toepassing voor de Cloud. Goed gedaan Mark. Duidelijk verhaal, zal ik zelf ook gebruiken voor presentaties.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen