Minder stress bij leraren en leerlingen met mindfulness
praktijk
po

Minder stress bij leraren en leerlingen met mindfulness

Op de Troelstra basisschool in Amsterdam hebben zowel de leraren als de leerlingen baat bij trainingen mindfulness. Het zorgt ervoor dat ze meer rust ervaren en minder last hebben van drukte en stress.

  • Dit artikel bevat een video

De Troelstraschool in Amsterdam zocht naar manieren om druk gedrag bij leerlingen en stress-situaties te voorkomen en kwam uit bij mindfulnesstrainingen. Een aantal leraren heeft de trainingen gevolgd en zij hebben geleerd om anders met stress in hun beroep om te gaan. Bijvoorbeeld door bewust aandacht te hebben voor vermoeidheid of werkdruk. Dat helpt, zo is hun ervaring. Door ook met leerlingen mindfulness-oefeningen te doen, krijgen zij ook meer rust. Dat werkt veel prettiger en het lesgeven kost zo ook weer minder energie, vertelt Yvon Mul, lerares groep 7, in de video.

Meer weten over mindfulness

Wil je meer weten over het creëren van ontspanning en een goed pedagogisch klimaat in de klas? Lees dan onderstaande artikelen op leraar24.nl.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.