praktijk
so

Hoe stimuleer je tijdens de gymles een positieve groepsdynamiek bij cluster 4-leerlingen?

De Yulius school voor speciaal onderwijs ontwikkelde een methodiek om de groepsdynamiek bij het vak bewegingsonderwijs op een positieve manier te beïnvloeden. In de zogeheten sportklas leren cluster 4-leerlingen wat het is om met elkaar nieuwe doelen na te streven tijdens sportactiviteiten.

  • Embedcode
Thema

Pedagogiek

Onderwerpen

Sociale veiligheidKoosje de Vries (docent Fontys Lerarenopleiding) | 24 maart 2013

Ik zie een geweldig project wat gerund wordt door een betrokken ervaren en zeker deskundig docent; alert, betrokken, positief en deskundig. Echt groot compliment voor Daan! Een voorbeeld docent hier!


Judith | 7 februari 2012

Daan, wat leuk om eindelijk eens een beeld te krijgen bij de sportklas waarover je regelmatig verteld hebt. Geweldig om onze leerlingen op deze positieve manier te benaderen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, waardering voor het positieve gedrag en er ook nog een mogelijkheid is een leerling intern stage te laten lopen. Ga zo door en wie weet kun je meer docenten gym binnen Yulius (en verder) inspireren!


Je stagebegeleider | 20 december 2011

Supertrots op wat je hebt neergezet. Je bent een voorbeeld voor eenieder, die in het Cluster IV onderwijs werkzaam is. Wat jij de kinderen biedt op het gebied van Sport, zou ook op andere vakgebieden moeten worden ingezet. De kinderen vragen weinig en geven veel, wanneer je ze eerlijk en oprecht behandelt. Daan leerkrachten zoals jij, bezorgen de leerlingen een positieve impuls, waar ze hun leven lang met dankbaarheid op terug zullen kijken.Daan ga zo door, voor je leerlingen en voor je gevoel van eigenwaarde. Bedankt, dat onze tijd samen niet voor niets is geweest.


luuk | 16 december 2011

Het is super goed om cluster 4 onderwijs op deze manier in de schijnwerpers te zetten. Deze kinderen verdienen het vertrouwen van hun begeleiders om boven zichzelf uit te kunnen stijgen. Wat jij hebt neergezet met je sportkklas inspireert me om blijvend mijn leerlingen op een positieve manier te benaderen en te ondersteunen. Je sportleerlingen boffen met je!


trotse ouder | 14 december 2011

Wat een geweldige manier om op deze manier de kinderen zo te motiveren en te leren met elkaar om te gaan.Wat een voorrecht dat dit op deze school zo aangepakt en ontplooid kan worden.Is zondermeer een voorbeeld voor andere scholen met aangepast onderwijs. Compliment voor school Yulius en voor meester Daan. Veel succes in de toekomst.


bigmama | 13 december 2011

Respect, het middel is sport maar wat bereikt wordt is zoveel meer,zichtbaar meer eigenwaarde,ervaren dat je kunt bereiken wat je wilt, wat leidt tot toekomst perspectief waar die er voor heen misschien niet of nauwelijks was. Positief leren denken en dat op jou beurt ook weer naar anderen uitstralen. Nog maals petje af dat het je gelukt is een manier te vinden die de groep aanspreekt en kan leiden ioi zoveel meer.


Wendy | 13 december 2011

Daan, Super leuk om na alle verhalen, de sportklas nu eens in het "echt" te zien! Heel knap wat jullie gerealiseerd hebben, ga zo door!!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.