praktijk
so

Startende leraar & begeleiding

  • Embedcode

Leraren kiezen bewust voor het onderwijs. Begeleiding van startende leraren is essentieel. Een kwart van de startende leraren verlaat binnen vijf jaar het onderwijs. Dat is heel erg zonde want startende leraren zijn meestal heel enthousiast en vol met ideeën. Zaak voor scholen om goed met de startende leraar om te gaan zodat deze niet afhaakt.

Om te voorkomen dat nieuwe leraren er maanden al vragend en zoekend

bijlopen, worden zij op de Mr. de Jonghschool opgevangen door twee coaches. Een coach is gespecialiseerd op het pedagogische vlak en de andere coach op het communicatie vlak. Zij kunnen steeds bij deze personen terecht.

Onderwerpen

Startende leraarStef Raven | 1 maart 2016

Wat een knap gemaakte video. Boeiend om te zien hoe jij collega Julia aan het werk is. Zelf werk ik [met al wel wat dienstjaartjes achter de rug in het reguliere MBO onderwijs] pas bij de stichting Orion. Vanaf dag 1 bemerkte ik dat het team [in mijn geval OCZ] open staat voor en enthousiast is over de inbreng van nieuwe collega's. Dat maakt het werk wel des te speciaal.


Ruth | 23 april 2015

Juf Julia komt heel gemotiveerd over en heeft wel de leiding. Ze kan blijkbaar goed met jongetjes omgaan en die zijn zo te zien in de meerderheid. Ik zou mijn kinderen graag in handen van Juf Julia geven! Succes.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.