praktijk
po

Het sommendictee met getalkaartjes

  • Embedcode

Het sommendictee is in veel klassen een manier om vlot te oefenen met rekenen. Even tien minuten op een dag het dictee om zo de vaardigheden van de kinderen te vergroten, naast hun dagelijkse rekenles uit de methode. Het reguliere sommendictee – antwoorden op sommen die de juf zegt, opschrijven in een schriftje – zorgt vaak niet voor veel enthousiasme bij leerlingen. Maar het kan anders. Het sommendictee met getalkaartjes, zorgt op de Paus Johannes School in Den Bosch wél voor enthousiaste rekenaars. In deze video is te zien hoe de getalkaartjes het sommendictee flink veraangenamen.

Getalkaartjes

De getalkaartjes zijn geproduceerd door Parwo (Passend Reken- en Wiskunde onderwijs). Parwo ontwikkelde deze ‘getalkaartjes tot 20’ om de reguliere rekenlessen te verrijken. Dankzij de kaartjes kan de leraar dynamische oefeningen aanbieden  die hem weinig voorbereiding kost of nakijkwerk oplevert. De leerling wordt actief betrokken bij de les, is gemotiveerd en wordt uitgedaagd om zich wiskundig te ontwikkelen.

Bekijk ook andere video’s lessen waarbij getalkaartjes worden gebruikt: Structuur aanbrengen in de telrijOp zoek naar cijfers met getalkaartjes en Rekenbingo.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Rekenen & wiskunde


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.