Zo ken je als leraar jouw rechten en plichten Dit artikel bevat een video
praktijk
Als leraar heb je te maken met kleine en grotere vraagstukken. Het is dan handig om te weten wat je rechten en plichten zijn. Dat kan veel gedoe schelen. Waar vind je wat? Een overzicht van je rechten en plichten als leraar.
Recht op pauze: hoe organiseer je dat?
praktijk
Scholen kunnen op verschillende manieren zorgen voor wettelijk verplichte pauzetijd voor leraren. Lees meer over pauzeregels en de uitwerking in de praktijk.
Verbeter de kwaliteit van je les met Lesson Study Dit artikel bevat een video
praktijk
Lesson Study is een methodiek waarmee leraren gezamenlijk een les ontwerpen en verbeteren. Dit bevordert de onderwijskwaliteit en onderlinge verbondenheid.
Geef startende mbo-docenten de begeleiding die ze verdienen Dit artikel bevat een video
praktijk
De begeleiding van startende mbo-docenten is lang niet op alle scholen goed geregeld. Terwijl steun vanuit het team en een takenpakket dat in balans is, veel verschil maken in de ervaren werkdruk en het werkplezier van nieuwe collega’s.
Wat kun je als leraar met AI?
actueel
Wat betekent artificiële intelligentie voor het onderwijs? Wat zijn de kansen voor de leraar? Hoe zorg je ervoor dat AI het iets toevoegt aan je onderwijs? Lees de actuele ontwikkelingen over AI in de klas.
6 manieren om te groeien als leraar Dit artikel bevat een video
praktijk
Samen met je collega's reflecteren op jouw manier van lesgeven en je vaardigheden als leraar. Dat is belangrijk om je te ontwikkelen als professional. In dit artikel komen verschillende manieren van peer review in de onderwijspraktijk aan bod.