praktijk

Gamification met Escape the Classroom

lerarenredactie | 03 juli 2017

  • VO
Hoe moet het zijn om als leerling te worden opgesloten in het lokaal van je doorgedraaide docent? De enige manier om te ontsnappen is het vinden van codes door het inzetten van kennis en vaardigheden. Er is één lesuur de tijd en de klokt tikt.
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/223111169/embedded/gamification-escape-the-classroom" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Escape the Classroom is een escape room voor het onderwijs waarin leerlingen worden opgesloten en 50 minuten de tijd krijgen om te ontsnappen. Hierbij is het nodig dat leerlingen aanwijzingen vinden, kennis combineren en belangrijke vaardigheden toepassen om voor het einde van de les naar buiten te kunnen komen. Escape the Classroom kan worden ingezet als toetsvoorbereiding of jaarafsluiting. De losse onderdelen zijn ook te gebruiken als activerende werkvorm in verschillende lessen.

Anne de Groot en Joris Koot vertellen in deze video hoe zij met behulp van het LerarenOntwikkelFonds hun vak biologie verrijken met escape rooms.

Escape The Classroom is een mooi voorbeeld van hoe gamification de motivatie van leerlingen kan versterken. Bij gamification worden spelelementen ingezet en als didactiek gebruikt om activiteiten actiever, uitdagender en betekenisvoller te maken.

Links

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver meester Henk | 23-11-2017
Reactie Ik maak sinds maart 2017 online escape rooms voor het PO. Uit de reacties blijkt dat de kinderen het erg leuk vinden om te doen. Natuurlijk zit er een behoorlijke beperking mbt een fysieke escape room, maar aan de andere kant zijn ze snel in te zetten en aanpasbaar aan een thema. Voor een kijkje : http://escaperoom.yurls.net

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd