praktijk
po
vo
mbo
so

Actuele tips en tools voor onderwijs op afstand

Nu scholen een aantal weken dicht zijn vanwege het coronavirus, onderzoeken veel leraren hoe ze onderwijs op afstand kunnen aanbieden. Over en weer delen leraren informatie op social media. De beste blogs, tools, tips en stappenplannen vind je in dit artikel. 

Leraar geeft les op afstand en leerling bekijkt de les op een tablet

Leraren in heel Nederland werken intensief met elkaar aan onderwijs op afstand. Vragen die ze daarbij tegenkomen hebben te maken met ict: hoe kun je digitaal onderwijs geven? Welke tools zijn veilig en bruikbaar, welk digitaal lesmateriaal is bruikbaar? Hieronder vind je antwoorden op die vragen. Verder delen we voorbeelden en ervaringen van andere leraren.

Ict organiseren

Kennisnet biedt veel informatie over veilig organiseren van je ict om onderwijs op afstand te kunnen geven.

Tools voor onderwijs op afstand

Er is een breed aanbod aan tools om les te geven op afstand. 

Online lessen en toetsen maken

Het kan een hele klus zijn om een les op afstand te maken. Ook daar wordt veel informatie over gedeeld.

Hoe anderen het doen

Verschillende leraren hebben al ervaring met het lesgeven op afstand en zijn bereid die te delen. Heb je zelf een kant-en-klare les of tips die anderen ook mogen gebruiken? Laat het ons weten.

Jouw ervaring

Dit artikel wordt voortdurend vernieuwd en aangevuld met meer en nieuwe ideeën. Heb je handige voorbeelden of andere tips en ideeën die goed werken? Laat het ons weten via info@leraar24.nl. Zo help je je collega-leraren om ook succesvol les op afstand te geven.

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leeromgeving


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.