praktijk
po

Handelend rekenen

  • Embedcode

Handelend rekenen

Deze vorm van reken houdt in dat je echt weer ‘gaat doen’ met de kinderen. Je gaat niet met sommen of modellen aan de slag, maar als leerkracht ga je handelend, beeldend met de kinderen aan de slag.

In deze video is een les te zien in groep 3 en groep 4 van basisschool de Korenaar. Hoewel de school op veel gebieden goed scoorde, ging het met het rekenen niet goed. De school ging richting een zogenoemde ‘rekenzwakke school’.  Daarom besloot de school in 2009 mee te doen aan het zogenoemde rekenverbetertraject.

Door het rekenverbetertraject, maar zeker ook door de nascholingscursussen en trainingen op het gebied van rekenen die de leraren op de Korenaar het afgelopen jaar zijn aangegaan, is het rekenen op de school aanzienlijk verbeterd.

Er is qua rekenen veel nieuwe kennis binnen gekomen op school, nieuwe inzichten zijn geïncorporeerd en de lessen zijn veranderd (en daarmee verbeterd), waaronder de invoering van handelend rekenen.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Rekenen & wiskundeChristine van Gaalen | 8 juli 2013

Ik heb het filmpje gebruikt bij de introductie van het handelingsmodel op onze school en het sloeg goed aan. Zo wordt theorie gelijk concreet gemaakt. Bedankt!


Karin van der Aalst | 17 december 2011

Geweldige film! De film laat goed zien hoe het in werkelijkheid is. De kinderen leren er veel. De leerkrachten van de Vuursteen zijn erg betrokken. Karin

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.