praktijk
po
so

Spelend leren in het ZML onderwijs

  • Embedcode

Onze kinderen hebben een verstandelijke beperking en hebben behoefte aan betekenisvol onderwijs. Het lesaanbod wordt op een doelgerichte manier aangeboden waarbij concreet handelen het uitgangspunt is. Omdat spelen een basisbehoefte van jonge kinderen is heeft de school in het verlengde van het taal/lees onderwijs gekozen om de speel-leerroutines van Speelplezier te integreren in het leerkracht handelen.

Taal en spel lopen als een rode draad door het dagprogramma. Telkens zoeken we daarbij naar verbindingen met andere vakgebieden (rekenen, sociaal emotionele ontwikkeling, leren leren). Het uiteindelijke doel is het bevorderen van de totale ontwikkeling van onze kinderen.

In de video laten we een voorbeeld zien hoe we spelenderwijs werken aan de taalontwikkeling en hoe we daarbij andere vakgebieden integreren.

Er staat al een video over speelplezier op Leraar24.

Voor meer achtergrondinformatie ga je naar speelpleziermethodiek.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Spelend lerenrosé | 1 april 2015

Spelend leren is in al mijn jaren werken in het kleuter en zml onderwijs mijn visie geweest. In de jaren kleuteronderwijs werkten we op die manier schoolbreed maar toen ik in het speciaal onderwijs ging werken droegen we deze visie maar met enkele leefkrachten. Het doel is dan moeilijk te bereiken. Nu is er een doorgaande lijn omdat jullie hebben gekozen voor deze visie schoolbreed. Samen de cursus volgen, samen voorbereiden en daardoor samen op weg. Daardoor samen sterk. Een grote aanwinst en deze visie sluit helemaal aan bij de naaste ontwikkeling van de leerlingen. Ben erg enthousiast omdat ik ook nog enkele maanden hiermee gewerkt heb met twee groepen. Je zag de leerlingen groeien op sociaal, taal en spel gebied. En vooral ook de grote betrokkenheid en enthousiasme van de leerlingen die nodig zijn om tot ontwikkeling te komen. PROFICIAT EN VEL SUCCES EN PLEZIER MET SPELEND LEREN.


Claudia | 28 maart 2015

Wat een leuke manier om de kinderen op spelenderwijs iets aan te keren! Ook keuk hoe de kinderen ermee omgaan! Super top van jullie??


Jack Claessen | 27 maart 2015

Schitterend om te zien hoe er gewerkt kan worden in het speciaal onderwijs. Ik vond het inspirerend!


Bea | 27 maart 2015

Fantastisch om te zie hoe gemotiveerde collega's spelenderwijs en betekenisvol met onze kinderen werken. Dit werkt aanstekelijk en vraagt om meer!


Marcel | 26 maart 2015

Top hoe jullie manier van werken in beeld wordt gebracht, dit is wat mij betreft gelukt. Het mooie is dat de uitgangspunten van spelend en betekenisvol onderwijs voor alle vormen van onderwijs geldt.


Manon | 25 maart 2015

Ik heb ervan genoten om te zien hoe Speelplezier wordt ingezet in het speciaal onderwijs! De kinderen stralen en jullie ook! Fantastisch!


Vera | 25 maart 2015

Mijn complimenten! Uit ervaring weet ik dat het werkt, voor ieder kind. Mooi om te zien hoe betrokken de kinderen zijn en vooral het plezier dat ze hebben tijdens het spelend leren!!


Cindy | 25 maart 2015

Wat ontzettend goed weergegeven hoe jullie binnen jullie onderwijs speelplezier inzetten om de ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking te bevorderen. Het enthousiasme is van de gezichtjes af te lezen, heerlijk om te zien. Zo kan groei mogelijk gemaakt worden! Goede uitleg over jullie werkwijze ... top!!!!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.